< 1 2 3 > 
2 of 3
Omiljeni tracker
Posted: 14 March 2009 05:06 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  658
Joined  2007-11-16

meni bi trebali seed poenei za polomljeno kamenje - ako uopshte sajt daje opciju razmene poena izmedju usera..

Signature 

MacBook Pro 2.16 (2.2)

Profile

Posted: 15 March 2009 12:54 AM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2005-07-09

Treba li ti shto Darko? Ajd ne budalesaj sa tim torentima vishe nego mi javni ako ti neshto treba…

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Ma ne treba mi nista, nego imamo opesesivno-kompulsivnu zelju da skidam sve novo sto se pojavi… Sta ces, navika…

Profile

Posted: 15 March 2009 02:03 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ma kapiram…I ja sam ‘kolekcionar’ 😊

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 17 March 2009 03:37 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2005-07-09

Aaaaa… Nasao sam. Polomljeno kamenje nema vise extenziju .cn nego .me I naravno radi!!!

Misterija resena.

Profile

Posted: 17 March 2009 03:56 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Da li neko ima invite code i da li bi hteo/zeleo/bio milosrdan da ga podeli samnom 💋

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 18 March 2009 07:10 PM   [ # 21 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  7
Joined  2009-03-11

jel zna neko kako se instalira NPRG ratiomaster za mac.. ? skinuo sam file i onaj ‘mono’, al uopste ne kontam kako da otvorim..
il dal neko zna za neki drugi ratiomaster program za mac ?

Profile

Posted: 18 March 2009 10:10 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Toliko je teško seed-ovati…

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 19 March 2009 01:48 AM   [ # 23 ]
Newbie
Rank
Joined  2009-03-11

paaa, kad imam adsl i kad je upload oko 30kbps i zakrci mi ceo download… i pored svega, ako skinem nesto od 4 gb moram to da nadoknadim sa 30kbps brzinom…

naravno da je problem 😊

Profile

Posted: 19 March 2009 04:43 PM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Onda pređeš na RS i skidaš ko čovek..skineš jDownloader i ostaviš ga da skida. A možeš i da se otvoriš za 400-500 din za Premium, ima ljudi koji prodaju svoje mesečne naloge 😊

Profile

Posted: 20 March 2009 04:48 AM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Pretpostaviću da ti je upload ‘oko 30 kilo-bajta-u-sekundi’?
To je više nego što ja imam, a ratio mi je na svim privatnim trackerima preko 1.
Samo ogranič brzinu upload-a na, recimo, 27kb/s ili 25kb/s i neće ti ubijati download.

Mislim, jebi ga - kad je džabe i sporo, onda nije dobro; a kad je džabe i brzo, i jedino što treba da se uradi je da se program ostavi otvorenim - to je onda zlo i komplikovano…
‘Something for nothing’

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 21 March 2009 02:11 AM   [ # 26 ]
Newbie
Rank
Joined  2009-03-11

😊

ehem..

kao sto sam reko..

posto mi je download 10 puta brzi od uploada, i ako skinem nesto za 3 sata, logicki sledi da cu tu istu stvar uploadovati za 30 sati. ako nesto skidam 1 dan, uploadovacu ga za.. 10 dana..

buduci da nonstop skidam filmove, odgledam ih, obrisem, nastavljam da skidam, prosto nemam vremena da uploadujem sve to da bi mi ratio bio 1 treba mi neki ratiomaster.. dakle sto vise skidam, jos vise ce mi trebati vremena da to uploadujem

ne vidim zasto aludiras toliko na peer moral, kad je sve to dzabe.. :T

koristim vise trackera, i nprg ratiomaster preko windowsa da bi odrzao ratio.
ne znam kako da instaliram to na mac-u, i ako niko ne zna, ok, nista licno, idem dalje..

da imam kablovski internet, seedovao bi bez problema.. ali posto koristim adsl, i posto mi se net zakrci proporcionalno upload u odnosu na download, jos mi je vise otezana situacija, jer mi se zakrci ne samo torrent, vec i obican surf..

rapidshare nije losa ideja, ali jos uvek mogu da se snadjem preko torrenta…

Post edited by: vladx, at: 2009/03/21 02:17

Profile

Posted: 21 March 2009 03:55 AM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Aludiram na peer moral zato što mi je muka od toga što narod ide sa mutljavinama u toliku krajnost da krade ukradeno.
K’o Patak Dača u onom ‘moje, moje, samo moje’ crtanjcu.
Sreća da (još uvek) nisu svi u fazonu ‘budžim ratio lol’ jer da je tako svi bi imali ratio 100 a ništa ne bi moglo da se skine.

Ne kažem da ja seedujem sve što sam ikad skinuo, ali ako se neko već iscima da napravi community gde će download da mi ide punom brzinom i gde mogu da nađem sve iz oblasti koja me zanima, šta me košta da podesim torrent klijent i da ga držim upaljenim kol’ko god? I desi se da ostaneš jedini seeder za nešto, pa ti se ljudi zahvale što održavaš fajl u životu, i pored toga što nije najsrećnija upload brzina…

Mada, to je sve stvar ophođenja prema svetu - kad mi neko nešto da, volim da mu vratim.
A i pripadam onoj izumreloj sorti koja kupuje originale stvari koje voli…

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 21 March 2009 09:00 AM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Da, to je sad pitanje kako ko gleda, da li je veći kriminal krasti muziku, filmove, itd. ili objavljivati ih, tj. da li su veći lopovi ljudi koji nelegalno skidaju sadržaje ili kompanije koje ih naplaćuju daleko više nego što zaista vrede.

Više sam naklonjen strani legalizacije, ne zbog morala i sl. već upravo zato što smatram da se mnogo sra*a prodaje za preveliki novac. Ako bi se sve izguralo do kraja i ukoliko bi ljudi morali da plate za sve što gledaju/slušaju mnoge od tih kuća bi propale preko noći jer 90% stvari koje imaju na lageru su teška sra*a. To bi raščstilo situaciju.

Ipak, sve su to šbbkbb scenariji za neki idealniji svet, što se tiče filmova, ima samo par filmova koje sam zaista hteo da imam (Dr. Strangelove, Fixing the Shadow, Lilo & Stitch, itd.) i nabavio sam ih spolja, čsto da platim ljudima koji su ih objavili na DVD-u. Za ostale filmove koje imam ne bih se uopšte bunio da ih nikada nisam imao odakle da skinem. Slično i za muziku. Nakupio sam se original diskova, ploča i singlica na vreme, pride danas se album može kupiti za $10 ili manje, opet ne vidim problem kada ne bih mogao da skidam s neta, jer ponavljam, većina ovoga što se može skinuti je mulj s dna kace zapakovan u must-have oblandu.

Dešavalo mi se sto puta da naiđem na torrent koji ima 0 seedera i 500 leechera i koji ne mogu da skinem ili ostanem zakucan na 85% npr. Nikada se nisam ljutio, imao sam razumevanja za seedera. Takva su pravila igre, ako hoćeš džabe, niko ti ništa ne duguje. Ima - super, nema - šta sad.

Ali ako neko pod parolom robinhudovštine zahteva da i ti seeduješ nešto do određenog ratia, a pa neka se nosi u privatnu poruku (što bi rekao milke 😛 ); za takve i treba da postoje ovakve alatke. On seeduje ili neku budalaštinu koju ne treba gledati/slušati ako ti je stalo do mentalnog zdravlja ili nešto što vredi i za šta treba nagraditi autora/izdavačku kuću. Ni u jednom ni u drugom slučaju ne želim da mu pomažem.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 21 March 2009 01:21 PM   [ # 29 ]
Newbie
Rank
Joined  2009-03-11

ovako moze u krug 😊

postoji mnogo veca debata trenutno sto se tice piraterije, dal je to kradja ili nije.
jedna strana kaze da jeste, druga se oslanja na argument da nije kradja ako prekopiras nesto umesto da bukvalno uzmes, uklonis nekome stvar..blahblah…
pored svega toga, zasto bi platio full cenu za kompresovanu muziku (hej!) i za kompresovane filmove…

ja < trenutno ne mogu dostici ratio 1. koliko god dugo seedovao, jer eksponencialno raste zahtevnost.

i sad jos jedna caka:

ja svejedno ne mogu da ukinem upload, jer tako radi uTorrent na mac-u, ako ukinem upload, drasticno mi se smanji download (sto nije slucaj na win-u).
tako da mi se uvek seeduje oko 20 do 30 kbps

:silly:

Profile

Posted: 22 March 2009 04:30 AM   [ # 30 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  87
Joined  2008-04-16

ratio cheating ce te samo dovesti do gasenja naloga na svakom trackeru pre ili kasnije.

od koga ces skidati sadrzaj kad svi pocnu da fejkuju uploade??.....

Profile

< 1 2 3 > 
2 of 3