ta nisam ja zapoceo temu 😊
nije toliko problem da seedujem oko 30kbps, kao sto rekoh, problem je u tome sto za odredjeno vreme skinem 10 puta vise nego sto stignem da uploadujem, sto bi znacilo da, ako koristim tracker, moram da oladim za to (dowload x 10) vreme. moguce je nabiti ratio 1 tako, ali samo kad ne bi skidao… pored toga, ako je broj leechera nizak, sto je i slucaj kod trackera, za odredjene fileove, upload bude i 10 kbps, a i manje, sto znaci da je za upload 4 gb potrebno mozda mesec, dva…
a za to vreme ratio stoji ispod 1 i mogu popiti ban…
drugim recima, ne osporavam da je moguce stici ratio od 1. vec da je meni to zakomplikovano adsl streaming odnosima up/download.
takodje, rekoh, ne mogu da smanjim upload, jer mi se smanji download, tako da svejedno hteo il ne, seedujem od 10 do 29 kbps
imam ratiomaster na win. tako da odatle mogu da sredim stvar.. al moram preci na njega, sto nekad zamara..
to su jedini problemi..
pa reko mozda neko od mac user-a zna kako se instalira taj .exe file preko mono programa.. al tema otisla u drugi pravac, u fazonu, ‘sta ovaj nub jos oce pored torrenta..’ ‘dali smo mu shaku, a on hoce ruuku !’
rapidshare koristim kao rezervu, ako nesto ne mogu da skinem sa torenta…
hvala na tom savetu
ratiomaster nije direktno povezan sa piraterijom… prakticno, nije uopste, ja sa njim ne skidam nista.
a sto se tice torrenta, ni to nije direktan slucaj piraterije.
recimo, sta ako moja dva druga postave torrent sa svojim file-ovima i to je brz nacin da skinem od njih.. a zive daleko ?
wink wink
tako da je forum/sajt cist od optuzbi iako ja trazim pomoc za ratiomaster..
:whistle:
snacicu se…
no hard feelings.. 😉
Post edited by: vladx, at: 2009/03/23 00:26