< 1 2 3 4 > 
3 of 4
site & forum look’n’feel
Posted: 26 January 2007 03:12 PM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

strahinja wrote:

da dodam nesto na ovu vrlo poucnu raspravu 😊...

A ja da dodam, i da se ponovo zahvalim, da je Strahinja uradio najveći posao oko sređivanja Mamba i izgleda sajta kada smo inicijalno postavljali sajt.

1. upgrade Mambo -> Joomla
2. Usvajanje dizajna koji bi bio u .PSD formatu
3. Izrada Joomla template na osnovu usvojenog dizajna

Prelazak na Joomla je neminovan, pre ili kasnije, koliko vidim sve više developera prelazi sa Mambo projekta na Joomla projekat. S obzirom da dele kodnu osnovu, mislim da će ovaj prelazak biti manje više bezbolan.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 26 January 2007 08:54 PM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Dzumla… hehe 😊

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 26 January 2007 10:32 PM   [ # 33 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  426
Joined  2005-11-24

Da rezimiramo, predlažeš da bacimo Mambo ili bilo koji gotovi open source CMS i sajt uradimo kompletno od nule sa sve razvojem našeg CMS-a?

DA.

‘već delove aplikacije koje koristimo (komponente za bekap, user menadžment, publikovanje vesti sve po kategorijama, privilegije, generisanje PDF-a itd.).’

Da ne ispadne da sam bezobrazan, ali mrzi me da ti objasnjavam, zaista. Za vise informacija oko ‘naseg’ cms-a > http://www.textpattern.com/

‘Ti kanda ne praviš razliku između Web sajta i Web aplikacije. I šta tebi tačno znač ‘kodiranje’? Meni je to ‘pisanje programskog koda u tekst editoru’ i ništa više. U poslednje vreme me taj izraz naročto nervira kada se koristi kao zamena za programiranje, kao i nazivanje skriptova ‘skriptama’. Za mene su skripte ono što fotokopiraš na fakultetu.’

Na internetu se moze naci nekoliko ljudi freelancera koji daju usluge CODINGA, prevedeno na nas NewAgeSrpski KODIRANJA. Slazem se da je rec rogobatna, ali sta sad? Ja sam kriv sto je koristi pola web develop Srbije?
Hot JavaScripts, JavaScripts, Scripts potrazi na Googlu i videces da su rezultati vezani za gotove delove koda, sto je slicno delovima biblioteke C++ ili VBa. Ok, za tebe su to ‘skriptovi’, za mene su skripte. U cemu je problem, ako mislimo na istu stvar.

Zadivljujuce kako svi govorimo Srpski, a opet jedni druge ne razumemo. :dry:

Da ja ne tupim mnogo, jer stvar je vrlo prosta, a ja sam preko modema. Hajde da napravimo konkurs sa graficki layout sajta, glasamo, ko pobedi na glasanju, njegova verzija se radi.

I’m Serb, so I’m crazy.

EDIT
Prvo da se izglasa template, pa cu ja iskodirati jedan mali cms i onda mi mozete postavljati pitanja.

Post edited by: sirNemanjapro [PTS], at: 2007/01/26 22:34

Signature 

Redmond, start your photocopiers.

Profile

Posted: 27 January 2007 10:48 AM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Evo da ti kažem otvoreno: nema ovde niko vremena za to. Mislim da ti mogu mirne duše reći da zaboraviš na bilo kakvo programiranje izuzev na ono koje sam obaviš. Isto važi i za ovu skroz ošinutu ideju da se unajmljuju programeri. Šta ti uspeš da organizuješ/koordiniraš/platiš to će se i raditi i ništa više od toga. Ali ne zato što sam ja tako rekao već za to što niko ovde nema vremena za to.

Naišao sam na par primera da su ljudi migrirali sa Mamba na Textpatter (da sad ne ulazimo u priču koliko Textpattern više lič na Wordpress nego na Mambo). Da ponovim: uopšte nije problematičan grafički dizajn sajta već uklapanje postojeće baze podataka na novo rešenje.

Zaista ti kažem, napravi samo jednu MySQL tabelu na svojoj mašini, Instaliraj Mambo, instaliraj Simpleboard, napravi jedan ili dva dummy foruma i podforuma sa po par poruka. Razmeni nekoliko pp između par takođe dummy usera. Onda instaliraj Textpattern i integriši u njega to što ti se upisalo u bazu. Dok ovo ne uradiš niko neće moći ozbiljno da shvati tvoj predlog. Pa čak i ako ti uspe opet ćeš dalje morati sam, eventualno ćeš dobiti backup MacSerbia baze pa vozi jer niko nema vremena za više od toga, kako da ti objasnim. Mislim da bi bilo fer sa tvoje strane da dok barem ne pokušaš jedan ovakav eksperiment da ne daješ predloge tipa: ‘Evo ja ću da uradim dizajn a ostali problemi - rešiće se!’ (da parafraziram reklamu)

I ja bih voleo taj luksuz da zamislim za mene idealan dizajn, odradim ga u HTML/CSSu i da ga ostavim tako za kasnije da vidim kako će da se uklopi sa bazom. Na moju veliku žalost to je, kako madamov reče, naopak postupak. Jako mi je žao ali tako je.

Pozdrav
B)

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 27 January 2007 11:23 AM   [ # 35 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

ja pored toga sto nemam vremena za tako nesto - ni neznam to da radim. Tako da moje pitanje nije vezano za tekuci deo teme, ali jeste za sajtenforumlukenfil:)
Ono malo gore sto stoji ispred adrese u Safariju, kako li se zvase, cas ga vidim, cas ga ne vidim…a lepo mi se ucinilo da sam video cica macu… 😊 Evo sad vidim cvetic, a video sam u Safarijevom meniju malog Srbu, u outline varijanti, pa se onda pojavio u Safarijevom polju za adresu a izgubio se iz Bookmark menija, pa je onda iz bookmark menija otisao u History menu, a izgubio se sa bookmark menija. Zatim, evo dok kucam ovu poruku vidim ga u adress baru a kad otvorim drugi tab, recimo forum ili home opet cvetic! Pretpostavljam da je ovo sto pitam i tako kako sam to pitao vec konfuzno, ali evo i ja sam zbunjen. Milane jel si ti namerno namestio da se Srba ‘seta’ tako? 😊
[img size=314]http://www.macserbia.org/components/com_simpleboard/uploaded/images/Pic1.jpg[/img]

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 27 January 2007 11:23 AM   [ # 36 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

.

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 27 January 2007 11:24 AM   [ # 37 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

.

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 27 January 2007 11:25 AM   [ # 38 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

.
[img size=210]http://www.macserbia.org/components/com_simpleboard/uploaded/images/Pic4.jpg[/img]

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 27 January 2007 11:25 AM   [ # 39 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

vidite na sta mislim?

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 27 January 2007 11:32 AM   [ # 40 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

To je favico.ico ikonica, 16x16px. Služi baš za te stvari koje si nabrojao.

Zanimljivo, ja nijednom ne ugledah Srbu, možda ga je neko ‘isprobavao’ baš  tom trenutku. U vezi ovog ostalog, možda je u pitanju browser cache? Trebao bi svuda da vidiš istu ikonicu koja je u address baru.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 27 January 2007 12:25 PM   [ # 41 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

I kod mene se menja chas cvetic chas Srba…

hehehehehe…Izgleda kao potvrda rechi dragih nam PC korisnika da su svi Mac useri gay-evi…

hehehehehehehe

Post edited by: SERBIAN, at: 2007/01/27 12:27

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 27 January 2007 12:32 PM   [ # 42 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  426
Joined  2005-11-24

Pa stani, jel postoji Srba na serveru? Da ili ne?
Ja vidim samo mambov cvetic.

Ili mi treba da ispraznimo kes? :unsure:

Signature 

Redmond, start your photocopiers.

Profile

Posted: 27 January 2007 07:30 PM   [ # 43 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-09-24

cas ga vidis - cas ga ne vidis…

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 28 January 2007 02:50 PM   [ # 44 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

sirNemanjapro [PTS] wrote:

Da rezimiramo, predlažeš da bacimo Mambo ili bilo koji gotovi open source CMS i sajt uradimo kompletno od nule sa sve razvojem našeg CMS-a?

DA.

‘već delove aplikacije koje koristimo (komponente za bekap, user menadžment, publikovanje vesti sve po kategorijama, privilegije, generisanje PDF-a itd.).’

Da ne ispadne da sam bezobrazan, ali mrzi me da ti objasnjavam, zaista. Za vise informacija oko ‘naseg’ cms-a > http://www.textpattern.com/

Pogledah taj famozni Textpattern i sada si potpuno kontradiktoran. Jer, ako ćeš da koristiš Textpattern, onda u stvari želiš da zameniš jedan CMS (Mambo) drugim (Textpattern); a ne da razvijaš novi CMS. Ako je tako, a izgleda da je tako, čemu sve to? Onda nam se ne dopadne Texpattern, pa da probamo sa Joomlom, pa sa nekim četvrtim CMS-om. Bolje da utrošimo vreme na to da prilagodimo Mambo ili Joomlu svojim potrebama.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 28 January 2007 02:52 PM   [ # 45 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

sirNemanjapro [PTS] wrote:

Pa stani, jel postoji Srba na serveru? Da ili ne?
Ja vidim samo mambov cvetic.

Ili mi treba da ispraznimo kes? :unsure:

Praznite keš, ali on mora ručno, tj. pobrišite folder ~/Library/Safari/Icons ili slične foldere ako koristite druge browsere. A kako Safari izgleda da sve to drži u memoriji, prvo mora Quit iz Safarija, pa onda brisanje i ponovno startovanje Safarija.

Post edited by: madamov, at: 2007/01/28 14:55

Signature 

Profile

< 1 2 3 4 > 
3 of 4
‹‹ Logo jos...(2)      Miki na putu ››