WiFi u kući
Posted: 02 January 2013 08:44 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  124
Joined  2008-08-12

Naravno da sam imao dosta problema sa WiFi-jem u kući. Ko nema. Pogotovo kada je tu više računara, iOS uređaja, pametnih telefona i sl. Unapred se izvinjavam ako sam otkrio rupu na saksiji, ali je meni potpuno otkrovenje i jako mi je pomoglo pa čsto da podelim sa vama.
Od prvog dana sa iMac-om sredina 2010, mi se dešavalo da sa vremena na vreme jednostavno izgubi WiFi i da moram da WiFi ugasim pa upalim i opet bude sve ok. Kada se budi iz sleep moda moram da ponovim istu proceduru da bi WiFi proradio. Navikne se čovek na bol i živi sa njim a kamoli na ovakve stvari. Kupio novi MBP Retina a na njemu isto čudo. Da budem iskren uvek sam krivio više internet provajdera i njihov ruter nego da mi je padalo na pamet da je do Appla. Kućna mreža je na Apple Airport-ovima.
Uglavnom, probao sam rešenje koje sam našao na ovim sajtovima i podesio prema preporukama i definitivno radi.

http://osxdaily.com/2012/07/31/wi-fi-scanner-mac-os-x-mountain-lion/

Ovo je da pratite mreže u okruženju i da podestite kanal na kome vam WiFi radi da bi se što manje sudarali sa susednim mrežama.

http://osxdaily.com/2012/08/02/fix-os-x-mountain-lion-wireless-connection-problems/

Ovo je podešavanje WiFi mreže na samom računaru koje je definitivno rešenje problema ako ih uopšte imate.

Sretna Vam svima Nova Godina 2013 i Božić !!!

Signature 

Misa

Profile

Posted: 02 January 2013 10:58 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

Hvala Mišo na informacijama. Ja uvek promenim default kanal tako da zaboravim to to drugi najčešće ne rade, a to je jedna od prvih stvari koje treba probati kada WiFi zeza.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 02 January 2013 05:35 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  124
Joined  2008-08-12

Miki, menjao sam i ja kanale, doduše samo na 2,4 MHz, jer jedini imam WiFi na 5GHz u kraju B) . Fora je bila u promeni Location: u podešavanju Networka tj. ne korišćenju Automatike (drugi link u postu). To mi je potpuno otklonilo sve probleme oko padova WiFi-ja i na iMacu i MBPR.Mnogo je stabilnija cela stvar 😉 .

Signature 

Misa

Profile

Posted: 09 January 2013 10:28 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-21

Da, imao sam i ja te probleme pre godinu i nešto, pa onda ponovo pre par nedelja (i naravno da sam u međuvremenu zaboravio rešenje, pa tražio ponovo :D). U međuvremenu se ratosiljao ADSL provajdera, kupio svoj ruter i fiksirao kanal na ne znam koju beše vrednost, odabrao nasumice nešto iz liste kanala, samo da nije Default. I radi.

Signature 

Eager to learn

Profile

‹‹ Problem sa Darwin-om      Pomoć OS X ML ››