Da li postoji nacin da se napravi nov Apple ID account? Probao sam, ali trazi da se izabere neki nacin placanja karticom. Nase zemlje naravno nema na listi, ali znam da je ranije moglo da se izabere za Credit card: None i neka druga zemlja.
E svaka cast! Bila je fora u 4. koraku i skidanju free aplikacije… 😉
Napravio sam nalog ali na Windows masini. Ne znam da li ce biti problema posto si rekao da ‘obavezno idem preko uredjaja’. Pretpostavljam da si mislio na neki Apple uredjaj.
I da… U iTunes-u u Account Informations pise:
Computer Authorizations: One computer is authorized to play content purchased with this Apple ID.
Kod druga koji je napravio account pre par godina kaze da stoji 4 computers.
Jos jedno pitanje… Na koji nacin cu moci da kupim aplikacije koje zaista budem zeleo da kupim sa App Store-a? Recimo kada izadje novi Mac OS X? Necu da se zezam i skidam sa neta svasta da ne bih dao 19,99$ iliti 15e za OS. Jel moguce kupovati iz Srbije bilo sta na App Store-u?
Hrvatski store
naše kartice (većina prolazi, ja koristim erste visa elektron za internet plaćanje, a pouzdano znam da inteza i rajfajzen banka radi, pa ti sad vidi, verovatno će se javiti ljudi da potvrde i za ostale banke, ali za ove sam ja 100% siguran.)
Evo već oko 5 godina sam na Mac, a nisam pravio Apple ID do sad (nije mi bio potreban, pošto sam još na Snow Leopardu, pa nemam iCloud); al’ planiram da tako krajem meseca kupujem novi MacBook Pro (hteo sam još ranije da uzmem novi Mac, al’ sam morao malo da odložim kupovinu); pa pošto ću da prelazim na Mountain Lion, interesuje me da li pri instalaciji pravi Apple ID za iCloud i kako bi to išlo za njega pošto pretpostavljam da onda ne bi išlo preko iTunes.
Interesuje me i kako je najlakše nabaviti te vaučere i taj gift card kod nas, pošto planiram da kupujem neke aplikacije koje mi trebaju za posao.
Uzgred… ako se mi registrujemo na neku drugu zemlju, je l’ ćemo moći mi da promenimo posle to kad jednog dana i Srbija dobije AppStore, a da ne moramo da menjamo mail i karticu?
Prvo pri startovanju svežeg sistema će ti ponuditi free icloud account, i tu će takođe biti opcije ‘none’ za plaćanje. Gift kardove će ti neko morati preko da kupi u apple store-u. Qvaučer kupuješ kod nas na trafici, guglaj malo pa će ti se samo reći. Poenta kod qvaučera je da ti platiš a u stvari dobiješ gift kard kOd koji redeemuješ na itunes-u i radi kao pripejd telefon npr. Imaš kredit i kupuješ za tu sumu. Qvaučer ima bezobrazno visoku proviziju, ali to ćeš videti i sam. Ako se registruješ na hrvatsku i koristiš naše kartice, radiće ti sve i to sa mnogo manjom provizijom. Bez obzira na koju zemlju se registruješ bez kartice, moći ćeš sutradan da promeniš na srbiju ako dobijemo appstore. Ono što nećeš moći, to je da se vratiš na USA store bez američke kartice, pa tako dobro obrati pažnju šta radiš ako rešiš da se šaltaš, jerbo na drugim store-ovima aplikacije za update umeju da čekaju dosta u odnosu na američki, plus što za neke zemlje uopšte nema aplikacija koje ima na USA store-u… Dakle, pre odluke, dobro se raspitaj i izguglaj.. 😊
Znač, najbolje bi bilo da idemo na USA store sa iTunes gift card?
Za sitnije aplikacije bih onda mogao preko tog Qvaučera, da ne smaram nekog u USA da mi kupuje gift card.
Kad nekad budem kupovao neku malo skuplju aplikaciju, onda ću da pitam nekog da mi kupi gift card u USA.
Uzgred, imam pitanje…. ako ja pitam nekog u USA da mi kupi gift card… je l’ mogu ja više njih da upotrebim za kupovinu jedne skuplje aplikacije ili kupujem dok ne potrošim jedan gift card, pa onda uzmem novi?
Imam još jedno pitanje… je l’ može pri instalaciji da se izvadi onaj @mac.com ili @icloud.com mail i da se to koristi kao korisničko ime za iCloud ili mora sa već postojećim mailom prvo, pa posle da izvadim te dodatne?
Uzgred, imam pitanje…. ako ja pitam nekog u USA da mi kupi gift card… je l’ mogu ja više njih da upotrebim za kupovinu jedne skuplje aplikacije ili kupujem dok ne potrošim jedan gift card, pa onda uzmem novi?
GiftCard funkcioniše bukvalno kao prepaid dopuna za mobilni, ogrebeš, i upišeš kOd na AppStore-u i to je to… GiftCard postoji u varijanti mislim 15, 50 i 100 dolara. Ne moraš da potrošiš sav kredit da bi dopunio novom karticom, mada, sem iGo-a, nisam nešto viđao aplikacije skuplje od 30tak dolara 😊
Imam još jedno pitanje… je l’ može pri instalaciji da se izvadi onaj @mac.com ili @icloud.com mail i da se to koristi kao korisničko ime za iCloud ili mora sa već postojećim mailom prvo, pa posle da izvadim te dodatne?
Čini mi se da ako to hoćeš, moraš da upišeš broj kartice američke… Nisam nešto skorije to probao, pa ne mogu 100% da tvrdim… 😊
GiftCard funkcioniše bukvalno kao prepaid dopuna za mobilni, ogrebeš, i upišeš kOd na AppStore-u i to je to… GiftCard postoji u varijanti mislim 15, 50 i 100 dolara. Ne moraš da potrošiš sav kredit da bi dopunio novom karticom, mada, sem iGo-a, nisam nešto viđao aplikacije skuplje od 30tak dolara
Ima i od $25. Takođe, pratiti BestBuy dnevi newsletter. Iako su prestali da prodaju kodove koje šalju na mail, i dalje se može našim karitcama platiti fizički gift card, a kao dleivery address navesti adresa nekog prijatelja u SAD, Ostaje da on izgrebe i skenira kod. Treba ga pratiti zato što poenkad napravi akciju pa prodaje gift card od $100 za $80, urade to jednom u tri meseca, otprilike od kada ja pratim.
Bez obzira na koju zemlju se registruješ bez kartice, moćićeš sutradan da promeniš na srbiju ako dobijemo appstore. Ono što nećeš moći, to je da se vratiš na USA store bez američke kartice,
Jesi li siguran za ovo Kosta? Ja imam USA nalog (naravno samo na redeem) ali ne da mi da ga napustim jer imam 18 centi nepotrošeno što naravno ne mogu ni da potrošim jer za te pare nema ništa da se kupi tako da kapiram da nikada neću ni moći da napustim US store dok god imam i jedan jedini cent na računu. Pretpostavljam da je isti princip i za druge zemlje pa i hrvatski app store
Nisam probao sa nekim centima na računu iskreno… Siguran sam da može ako nemaš para, tj ja sam to uradio pre nekih 3 godine. Jedino ako se u međuvremenu promenilo nešto oko uslova korišćenja, pa su to zabranili.
Nisam probao sa nekim centima na računu iskreno… Siguran sam da može ako nemaš para, tj ja sam to uradio pre nekih 3 godine. Jedino ako se u međuvremenu promenilo nešto oko uslova korišćenja, pa su to zabranili.
Kad nema para na računu onda možeš da švrljaš (ovo mi zvuč kao brak hahahaha) ali kad ima onda ti ne da (ni žena ni Apple) da ideš gde ti hoćeš nego ima da sediš tu dok ti sve ne uzmu ))))
I opet, kao u braku, ja hoću da platim da izadjem ali ... ne može ))) Jač su )))) Mislim i žena i Apple ))))
Evo ja kupio novi MBP i konačno i ja imam Apple ID :D
Čekao sam nov Mac da bih Apple ID mogao da napravim sa iCloud mailom (da mi Apple ID ne bi bio Gmail adresa).
Uzgred… ne znam da li je uopšte bitno koja se zemlja odabere kada se računar prvi put uključuje ili je to potpuno svejedno… ne mislim na adresu, nego na ono koja se zemlja odabere kao za sistemska podešavanja… Razlog zašto pitam je što sam ja prvo probao da odaberem Srbiju za sistemska podešavanja, ali onda mi se pojavila neka greška kada sam pokušao da napravim iCloud mail, pa sam onda za sistemska podešavanja odabrao Hrvatsku i onda je sve bilo OK… pa ne znam da li je to imalo neke veze s tim ili je to bio neki bug.
E sad imam jedno pitanje… mene su izgleda automatski stavili na AppStore/iTunes za USA iako ja nikakvu adresu nisam upisivao… na AppStore mogu normalno da skidam besplatne aplikacije, ali iBooks mi traži da navedem načn plaćanja ako hoću da skidam besplatne knjige, a ako odaberem ‘none’ traži USA adresu i ne daje mi opciju da odaberem neku drugu zemlju da bih upisao domaću adresu… je l’ može bez adrese da se koristi ako otvorim PayPal sa domaćom karticom ili nabavim iTunes gift card?
sa iTunes gift card mozes da koristiš globalno. Znač da nema veze gde je kupljena i koju iTunes prodavnicu ti koristiš. Ja sam skinuo adresu sa neta iz New Yorka i stavio fiktivni telefon sa pozivnim brojem za NY ali sada ne mogu da se selim u hrvatski iTunes jer imam još 18 centi na američkom. Morao bih da otvaram novi račun što znač još jedan Apple ID pored postojećih 3. Iovako sam sludjen a gde još i to ))))