< 1 2
2 of 2
new Apple ID account
Posted: 18 December 2013 10:10 AM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

obican70 wrote:

sa iTunes gift card mozes da koristiš globalno. Znač da nema veze gde je kupljena i koju iTunes prodavnicu ti koristiš. Ja sam skinuo adresu sa neta iz New Yorka i stavio fiktivni telefon sa pozivnim brojem za NY ali sada ne mogu da se selim u hrvatski iTunes jer imam još 18 centi na američkom. Morao bih da otvaram novi račun što znač još jedan Apple ID pored postojećih 3. Iovako sam sludjen a gde još i to ))))

Ovo za gift card nije tačno: onaj kupljen u SAD možeš uneti samo na američkom storeu, onaj u Francuskoj samo na francuskom itd.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 18 December 2013 11:50 AM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  249
Joined  2006-10-13

madamov wrote:

obican70 wrote:

sa iTunes gift card mozes da koristiš globalno. Znač da nema veze gde je kupljena i koju iTunes prodavnicu ti koristiš. Ja sam skinuo adresu sa neta iz New Yorka i stavio fiktivni telefon sa pozivnim brojem za NY ali sada ne mogu da se selim u hrvatski iTunes jer imam još 18 centi na američkom. Morao bih da otvaram novi račun što znač još jedan Apple ID pored postojećih 3. Iovako sam sludjen a gde još i to ))))

Ovo za gift card nije tačno: onaj kupljen u SAD možeš uneti samo na američkom storeu, onaj u Francuskoj samo na francuskom itd.

Ovo nisam znao. Znam da je drugar unosio redeem kodove i iz amerike i iz nemačke. Ja sam koristio američke ali ja imam NY račun. A kako onda funkcioniše sa quaucherima? moras da naglasis koji ti je iTunes store? Ja mislim da oni prodaju samo američke kodove a mogu da kupe svi.

Signature 

&#63743;iMac9.1
&#63743;MacBookAir mid 2010
&#63743;iPodTouch 3rd gen.
&#63743;iPhone 3GS 32 GB
&#63743;iPhone 4s 16GB White
&#63743;iPad 3 32GB WiFi +4G

Profile

Posted: 19 December 2013 12:23 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Qvaucher radi samo sa američkim gift cards.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 08 February 2014 08:40 AM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Imam jedno pitanje…

Ako se nakon promene zemlje na AppStore aplikacije koje su kupljene u AppStoreu za drugu zemlju ne pojavljuju pod ‘purchases’, šta bi se desilo sa iWork aplikacijama koje je neko dobio od Apple pri kupovini novog Maca ako ih je instalirao preko AppStore za USA i onda promeni zemlju? Da li bi i one nestale iz ‘purchases’ ili bi ostale pošto se novi Macovi kvalifikuju da besplatno dobiju iWork aplikacije?

Je l’ aplikacije koje su instalirane preko AppStore mogu samo da se updateuju preko AppStorea za onu zemlju preko koje su i instalirane bile?

Ako niko sa foruma nije pokušavao da menja zemlju na AppStore na nekom Macu koji se kvalifikuje za besplatan iWork, onda da pitam da li je neko pokušavao da menja zemlju na Macovima koji su se kvalifikovali za Mountain Lion ili Lion i da li su mu Mountain Lion ili Lion ostali pod ‘purchases’ nakon promene zemlje…

Post edited by: indijanac, at: 2014/02/08 08:47

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 08 February 2014 01:37 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  249
Joined  2006-10-13

indijanac wrote:

Imam jedno pitanje…

Ako se nakon promene zemlje na AppStore aplikacije koje su kupljene u AppStoreu za drugu zemlju ne pojavljuju pod ‘purchases’, šta bi se desilo sa iWork aplikacijama koje je neko dobio od Apple pri kupovini novog Maca ako ih je instalirao preko AppStore za USA i onda promeni zemlju? Da li bi i one nestale iz ‘purchases’ ili bi ostale pošto se novi Macovi kvalifikuju da besplatno dobiju iWork aplikacije?

Je l’ aplikacije koje su instalirane preko AppStore mogu samo da se updateuju preko AppStorea za onu zemlju preko koje su i instalirane bile? <br><br>Post edited by: indijanac, at: 2014/02/08 08:47

Verovatno se tu pravi razlika izmedju aplikacija koje su globalno prisutne u svakom app storu i aplikacija koje su regionalne. iWork je globalna i ona bi trebala da ti se pokaže kao kupljena i posle promene zemlje a one koje su regionalne bi trebale da se pojave samo ako su u prodaji i u onoj zemlji u kojoj si otvorio nov račun. Npr. ako ja sa US Store promenim na Croatia onda bi mi se svakako pojavila i aplikacija za Bg parking servis jer je ona prisutna i u Croatia AppStore a pojavio bi mi se i iWork ali mi se ne bi pojavila neka aplikacija koja je specifična samo za US AppStore.

Signature 

&#63743;iMac9.1
&#63743;MacBookAir mid 2010
&#63743;iPodTouch 3rd gen.
&#63743;iPhone 3GS 32 GB
&#63743;iPhone 4s 16GB White
&#63743;iPad 3 32GB WiFi +4G

Profile

< 1 2
2 of 2