Da pomerimo raspravu o ovome sa ES-a.
Za one koji ne znaju, juče između 13 i 14 sati je neko uleteo na sajt i promenio naslovnu stranu. Nije načnio nikakvu drugu štetu, čak nije ni obrisao naš osnovni index.php fajl, već ga je preimenovao u index.php.bak. Takođe, ubacio je tri fajla u Mambov folder images: mh.php, mysql.php i mod_MySQL.php. Nisam stručnjak za PHP tako da ne znam šta ovi fajlovi rade, u svakom slučaju su uklonjeni a ja imam kopije kod sebe kako bih ih natenane izlistavao da vidim šta je čovek potencijalno mogao da uradi.
Elem, celo jučerašnje popodne i dobar deo današnjeg kopam po logovima na serveru i definitivno nije ušao na neki od načna koji znače da je nekom provalio password ili slično, da je to uradio jasno bi se videlo odakle se logova i čjim usernaemom. Ostaje sumnja da je uleteo kroz neku rupu koju ima Mambo, tako da ću ovih dana da poslušam Marka Simendića i instaliram Mambo 4.5.3. Takođe, skinuo sam PDF na koji je ukazao Strahinja na ES-u, mada je većina toga što se u njemu pominje podešeno na serveru.