Rešio sam problem i da me neko pita kako ne bih znao šta tačno da mu kažem!
Ovo je sve što sam odradio posle update-a Mavericks-a…
Prvo sam uninstalirao TotalFinder jer sada imam tabove u Finderu po default-u, zatim sam uninstalirao Side Effect misleći da mu možda to pravi problem i na kraju odradio neki update sistema, ne znam tačno šta je update-ovao i kada sam resetovao komp sve radi kako treba…
Ja ću samo da se požalim na Paragon, s obzirom da je sa update-om na Mavericks verzija koju imam prestala da radi. Kada sam kliknuo na update ponudio mi je upgrade na verziju 11 koju opet treba da platim, pri čemu su mi dali popust od 4 evra (umesto 20, cena za stare korisnike je 16).
Sročo sam fin mail, n@jeb@o im se majke i poručo im da mogu da se obrišu, jer od sada više ne kupujem Paragon proizvode, a ozbiljno se nosim mišlju da iz principa instaliram ‘narodnu’ verziju, uopšte nemam grižu savesti, ne pada mi na pamet da im plaćam svaki put kad pređem na novi OSX.
Da su mi dali 50% popusta platio bih, ovako ne dam, neću iz principa, a voleo bih da im i ostali stariji korisnici uskrate poverenje.
p.s. npr. Path Finder mi je regularno da opciju update-a na v.6.4 džabe, da ne pričam o tome da je iLife i iWork isto tako dž, kao i little snitch…
Rešio sam problem i da me neko pita kako ne bih znao šta tačno da mu kažem!
Ovo je sve što sam odradio posle update-a Mavericks-a…
Prvo sam uninstalirao TotalFinder jer sada imam tabove u Finderu po default-u, zatim sam uninstalirao Side Effect misleći da mu možda to pravi problem i na kraju odradio neki update sistema, ne znam tačno šta je update-ovao i kada sam resetovao komp sve radi kako treba…
Ovaj tvoj problem je ličo na onaj kada je u nekom od otvorenih prozora .DS_Store fajl ‘corrupted’ iliti oštećen. Mora da je nešto od toga što si uradio forsiralo ponovno kreiranje.
Meni nekako ovaj finder sa tabovima dovoljan 😊 A isto mi ponudio 11icu Paragon….ali iskreno ne znam dal da ga kupujem… Moja verzija je 10.2.204 (poslednja pre 11ice) i radi ko zmaj u Mavericku.
Odradio sam Clean install i na iMacu i na MB Airu i ručno vratio samo iTunes i iPhoto library, Documents i Downloads foldere. Sve šljaka nestvarno 😊
Ringe vidi šta te zeza, moguće da ne moraš da ga kupuješ, pošto stari radi provereno.
Hvala za hint, kod mene nije bila instalirana najnovija 10.2.204 verzija, verovatno zato nije radio.
Sve radi kako treba, tako da me zabole za upgrade 😊
Kako da ubijem kernel_task process pošto u Active Monitoru vidim da konstantno kida po 89 Threats-a?!
Baterija umesto da mi traje duže kako kažu u Apple-u posle update-a na Mavericks meni traje barem 2 sata kraće verovatno zbog ovog kernela…
Dajte neko rešenje kako da ga ubijem!
89 threade nije nenormalno, bolje da pogledaš koja aplikacija/thread troši najviše procesorskog vremena, ane koliko je threadova u kernelu (meni stoji na 103 trenutno i 1,22 GB RAM-a).