Chrome nisam baš nešto puno koristio na Mavericksu… ali na starom Macu, na kom je Snow Leopard, se i meni povremeno dešavalo da se najnoviji Chrome zaglupi i da ne reaguje dok se ne odradi Force Quit… tako da je to najverovatnije nešto do Chrome…
Ja otkako sam prešao na Mavericks koristim Safari 7 i meni lično Safari 7 izgleda i stabilnije i kvalitetnije nego Chrome…
Nekada mi je Chrome delovao stabilnije, dok Chrome još nije postao toliko populran browser kao što je danas… tada su promovisali Chrome kao browser koji razdvaja tabove u posebne procese (što danas i Safari radi) i da će zbog toga da bude stabilniji… ali prošlo neko vreme i Chrome na mojoj mašini počeo tako povremeno da se zaglupljuje, otprilike jednako često kao i browseri koji nisu razdvajali tabove u posebne procese…
Pored toga, interfejs koji Chrome ima mi izgleda kao nešto što se razvija prvenstveno za Windows, pa se onda portuje na Mac… čak im i X na karticama stoji sa desne strane umesto s leve, mada to nije ni toliko bitno s koje strane stoji, ali deluje nekako kao nešto portovano… i u Chrome su počeli povremeno da mi se dešavaju neki neobični bugovi (na istom onom Macu na kojem je Snow Leopard i na kojem je Chrome u početku lepo radio) otkako je postao popularan (na primer, da skoro ceo prozor, osim alatne trake, postane potuno proziran na momenat i vide se prozori koji su ispod prozora Chromea, ali stoji senka okolo… takav bug nikada nisam video ni u jednom drugom native Mac programu).
Post edited by: indijanac, at: 2014/01/12 18:57