< 1 2
2 of 2
Neko ugasio server
Posted: 03 March 2006 09:59 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Najnovije informacije što se tiče struje kažu da je EDB (elektrodistribucija Beograda) sredila trafo koji je pravio probleme u tom kraju. Druga informacija je da server danas na kratko nije bio uključen jer je preseljen iz galerije u ‘golubarnik’ (ko je video ovu prostoriju, zna o čemu pričam) iznad šanka koji je serverska soba (tamo je ranije stajao Xserve koji nam je kratko vreme bio server, a stoji i druga mašina na kojoj se radi broadcasting kada ide neki striming iz Ozona. To znač da sada više neće biti slučajnih gašenja servera jer je isti dostupan samo onome ko se popne u ‘golubarnik’.

Inače, mašine koje su bile u krstu u Ozonu su zamenjene minijima.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 03 March 2006 10:07 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

šta mislite o tome? evo, ja se prijavljujem da cenu podelimo na koliko god zainteresovanih učesnika bude, i da prosledimo madamovu ili ko bi se već time bavio.

Osnovna ideja zašto je server u Ozonu je bila da se sajt hostuje na Macu i Appleovim tehnologijama, i da na njemu možemo da radimo šta god hoćemo ako nam zatreba. Takođe, da imamo potpunu slobodu sa onim što ćemo da instaliramo na server i šta ljudi dobijaju. Na primer, nekolicina korisnika koristi mail na http://www.macserbia.org kao osnovni, imamo svoj FTP server, u Ozonu kod god je tražio nalog na serveru ima pristup Public i ostalim folderima na serveru itd.

Ako mislite da ovo nije dovoljno da potre povremene probleme sa dostupnošću servera, onda ste u pravu za traženje drugog hostinga. Samo, ovo je džabe na poprečnoj vezi ka EUnetu (otud i Eunetov baner na sajtu); a organizovati plaćanje uvek ispadne veći problem nego što se misli da jeste.

Dakle, ako već glasamo, ja nisam za zbog navedenih razloga, ali prihvatiću odluku većine.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 04 March 2006 07:05 AM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  131
Joined  2005-05-05

ja se slazem sa madamovim na ovu temu.
sajt za nase potrebe je vise nego dovoljan na cemu je sada a ne mozemo se nesto ni pohvaliti ne znam kakvom posecenoscu pa sad da nam je neophodan hosting kod nekog provajdera.

Profile

< 1 2
2 of 2
‹‹ Bili smo defaceovani      promena imena ››